Frankinsence

Deze olie heeft een zoete, frisse, fruitige, warme en houtachtige geur die de geest stimuleert en opwekt en is een wierrook.
Het is een waardevol ingrediënt in huidverzorgingsproducten tegen de veroudering en droge huid.
De belangrijkste bestanddelen zijn α-pineen en limoneen, waardoor het bruikbaar is als samentrekkend middel,slijmoplosser en een antisepticum voor de huid.
Het werkt ook goed bij ademhalingsproblemen en infecties.
Traditioneel werd de olie gebruikt bij meditatie omdat het de ademhaling rustiger maakt en zich tegelijkertijd ook verdiept.
Frankincense wordt ook in Europese en Amerikaanse ziekenhuizen gebruikt en is het onderwerp van veel onderzoek.
We weten inmiddels, door Chemie, dat de olie Frankincense sesquiterpenes bevat, die het gedeelte van de hersenen waar de emotieregeling plaats vind stimuleert.
Het helpt ook de hypothalamus, hypofyse en pijnappelklier (deze produceren veel van de belangrijke hormonen in het lichaam) en het helpt het immuunsysteem te versterken.
In 2010 heeft Frankincense olie weer het nieuws gehaald omdat de medische gemeenschap begint te begrijpen waarom het zo nuttig is in de strijd tegen kanker.

Eigenschappen van Frankincense

Antidepressiva, infectie werend, antiseptisch, slijmoplossend, immuun-stimulerend, spierverslappend en kalmerend.

Gefundeerd voor gebruik

Astma, kanker, depressie, infectie (verkoudheid, hoesten, longontsteking, luchtwegen (stafylokok, streptokok), stimulerend voor het immuunsysteem, ontstekingen, spieren, stress, zweren, zenuwstelsel aandoeningen en duizeligheid.

Invloed op het lichaam

Emotionele balans, huid, immuun- en zenuwstelsel.

 

Geur beïnvloeding

Het werkt verheffend, opwekkend en zorgt voor het centreren.

Psychische spirituele invloed

Frankincense olie is al meer dan 5000 jaar gebruikt om je spirituele bewustzijn en de verbinding met je geest te stimuleren.
Het kan helpen met het loslaten van delen van ons ego die ons tegenhoudt van de verbinding met onze ziel.
Het kan ook helpen om gevoelens van minderwaardigheid en onzekerheid los te laten.
Zodra we in staat zijn om verbinding te maken met onze spirituele kant, kunnen we ons ware doel omarmen in de wereld.
We kunnen dan meer spiritueel gedreven zijn in plaats van ego-gedreven.
De olie verdiept de ademhaling en heeft een weldadig effect op lichaam en geest.
Het werkt aardend en brengt balans, geeft innerlijke kracht en zelfverzekerdheid, stimuleert psychologische en spirituele verdieping (meditatie), schept een gevoel van verbondenheid, brengt onze individualiteit en authenticiteit naar buiten en helpt bij het loslaten van gebeurtenissen in het verleden.
Je kan het gebruiken bij gespannenheid, nervositeit, overmatige opwinding, gebrek aan aandacht en concentratie, angsten en nachtmerries.
Je kan de olie voor een meditatie gebruiken.
De meeste oliën van YL, die afkomstig zijn van bomen, zullen stabiliteit, aarding en veiligheid bieden aan je eigen ik, fysiek én emotioneel.